Select Page

NOTÍCIES

Kòdul anuncien novetats al front… i canvi radical!

04/04/2016

Els del Pla de Bages ultimen amb el productor Chalart58 nou treball amb tomb estilístic: la pista de ball és la meta, l’electrònica passa a primer pla i el compromís es manté inalterable!

‘Sense mirar enrere’, de Kòdul, apareixerà al maig, tindrà format de EP de 7 temes i comptarà amb una gira de suport en format sound system

El gir estilístic de Kòdul sorprendrà a propis i estranys, sona que trona i comptarà amb col·laboracions ben especials!

Kòdul premen l’accelerador i no miren enrere. Els del Pla de Bages anuncien nou treball, noves cançons, nou espectacle i vir estilístic de cara al maig. El que hem pogut sentir a l’oficina a mode d’avançament, ja us ho podem dir, és un cogombre de dimensions èpiques que deixarà descol·locadíssims a propis i estranys. Kòdul porten mesos cuinant la nova feina i estan ultimant a La Panchita Studios de Barcelona les 7 cançons que conformaran el seu EP titulat ‘Sense mirar enrere’. Amb la total complicitat del dub-master Chalart58, els del Pla de Bages fan un viratge on l’electrònica pren el paper principal en les cançons, que mantenen el compromís i la rebel·lia a la lírica però que es reenfoquen cap a la pista de ball amb cadències jamaicanes. Estigueu alerta als canals oficials de Propaganda pel fet! i també al web i xarxes del grup, perquè això està a punt i la cosa ve forta. Promeses des de Manresa. En sèrio.

www.kodul.cat
https://www.facebook.com/kodul
https://twitter.com/_Kodul

ENTREVISTA ORIGINALMENT APAREGUDA A “LA TORNADA”

http://www.latornada.cat/ca/estudi-16/kodul
Per Pau Planas

Kòdul prepara un canvi radical. El grup està enllestint els últims detalls d’un nou disc que ha d’arribar a finals d’abril o principis de maig i que ja avisen que sorprendrà de valent els seus seguidors. “Pot ser que la gent flipi bastant”, assegura Carles Ratera, baixista. “Hi ha un abans i un després”, ho completa Oriol Puig, DJ. “Era una aposta que feia un parell d’anys que volíem fer. Volíem portar Kòdul cap a l’electrònica i incorporar més bases” explica Ratera. “Hem tirat més cap a influències jamaicanes, mesclat amb electrònica. També hi ha un canvi bastant significatiu amb les veus” ho completa Puig. El segon treball ja mostrava un canvi respecte al primer, però ara això va més enllà: “Entre el primer i el segon, l’estil era més semblant, aquí no té res a veure amb tota la resta”, expliquen. De fet, l’únic punt que mantindrà l’essència de Kòdul seran les lletres, que seguiran sent “reivindicatives, amb missatge i de protesta”.

Al novembre, la banda es va posar a preparar les noves composicions i ara ja enfoquen la recta final. Aquesta última setmana han estat tancats a l’estudi i ja tenen la feina de gravació gairebé enllestida. D’aquí a unes setmanes, el grup llançarà el primer videoclip, el pas previ a un treball que suposarà un punt d’inflexió en la seva trajectòria. “Ens ha costat agafar el que era Kòdul abans i transformar-lo en el que és ara, però volíem buscar què som i trobar alguna cosa nova, que soni fresc” explica Puig. El baixista ho completa: “De vegades sona tot molt igual i ens volíem desmarcar una mica del que s’està escoltant”. El nou treball, a més, comptarà amb algunes col·laboracions. Encara no en volen desvetllar els noms, però sí que avisen que hi haurà algun col·laborador internacional: “Volíem buscar gent de fora per no caure sempre en els tòpics i donar-hi un toc més personal” destaquen.

El canvi de sonoritat que prometen, també es veurà en directe. D’entrada, ja avisen que “comparat amb com havia sigut fins ara, en incorporar bases electròniques canvia molt” però, a més, avancen que estan preparant un format inèdit. A banda dels concerts amb la banda al complet, la formació també prepara un directe en format sound system per adaptar-se als espais més reduïts: “En aquest format la base serà el DJ, tot i que també hi haurà instruments acústics com guitarra i baix. La idea és fer boca perquè la gent vulgui veure l’altre format, que és on hi haurà la tralla” desvetlla Ratera.

Últimes entrades

Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit laborum. Sed ut perspiciatis unde omnis.

Kòdul s’acomiaden aquest dissabte amb el seu últim batec

Kòdul s’acomiaden aquest dissabte amb el seu últim batec

Aquest dissabte Kòdul s’acomiada dels escenaris de manera definitiva amb un concert tan especial com emotiu a l’Stroika de Manresa Després de més de 10 anys de trajectòria i tres treballs, dissabte ens espera un adéu de més de dues hores amb convidats especials,...

Kòdul anuncien el seu darrer batec

Kòdul anuncien el seu darrer batec

El grup del Pla de Bages s’acomiada dels escenaris de manera definitiva amb un concert sorpresa el proper 28 de gener a l’Stroika Després de més de 10 anys de trajectòria i tres treballs, Kòdul ens diuen adéu amb un últim batec que serà ben especial Entrades ja a la...