• ACHILIFUNK SOUND SYSTEM – Ska EP (2021) Vinil 7″ EXHAURIT

  La limosna es el alimento del artista. Txarly Brown se saca de la manga nuevo producto para rascar un euro a sus chiflados seguidores. Reciclando cuatro de los temas editados previamente en los discos “Robot Caló” (2015)“Disco Jondo” (2016) y “Romandiñarme Camelo” (2020) se inventa un single de vinilo en formato extended play de cuatro temas temáticos. Numerado a mano por él mismo…

 • ACHILIFUNKSOUNS SYSTEM - Romandiñarme Camelo (2020) vinil 12"

  ACHILIFUNK SOUND SYSTEM – Romandiñarme Camelo (2020) Vinil 12″

  Achilifunk Sound System ‘Romandiñarme Camelo’

  A1 — DIME LA VERDAD feat. Dry Martina & Fonki Cheff<br>
  (Lyrics: Laura Insausti / Music: Jack Tarradellas, Carles Closa, Lalo López) <br><br>

  A2 — MAGIA feat. Mati Pando <br>
  (Lyrics: Fermín Mínguez / Music: Jack Tarradellas, Carles Closa, Lalo López) <br><br>

  A3 — PURA ENTRAÑA feat. Alicia Maluquer<br>
  (Lyrics: Alicia Maluquer / Music: Jack Tarradellas, Carles Closa, Lalo López)<br><br>

  A4 — HAB. 409 feat. Alicia Maluquer & Fonki Cheff<br>
  (Lyrics: Alicia Maluquer / Music: Jack Tarradellas, Carles Closa, Lalo López)<br><br>

  A5 — PENA feat. Jack Chakataga<br>
  (Lyrics: Fermín Mínguez / Music: Jack Tarradellas, Carles Closa, Lalo López) <br><br><br>

  B1 — NO, QUE NO feat. Rosvil<br>
  (Jack Tarradellas, Carles Closa, Lalo López)<br><br>

  B2 — FINAL RAIN feat. Haruka Akamatsu & Dj Makala<br>
  (Lyrics: Masako Arikawa / Music: Yasuo Kosugi)<br><br>

  B3 — MORIREMOS feat. Fonki Cheff & Dj Makala<br>
  (Jack Tarradellas, Carles Closa, Lalo López)<br><br>

  B4 — SOLO PIENSO EN BAILAR feat. Los Retrovisores<br>
  (Lyrics: Victor Asensio / Music: Hadley Murrell & James Mitchell)<br><br>

  B5 — FAS FUT feat. Mr. Freak Ska<br>
  (Lyrics: Jaume Cuadrada, Carles Closa / Music: Music: Alerth Bedasse)

 • ACHILIFUNK SOUND SYSTEM - Disco Jondo (2016) VINIL 12"

  ACHILIFUNK SOUND SYSTEM – Disco Jondo (2016) Vinil 12″

  JA DISPONIBLE A SPOTIFY | iTUNES

  A1. ADIVÍNALO 2’52” 108 BPM
  (Agustín Abellan Malla) CHANGO 1978

  Un altre deute pendent resolt. Volíem homenatjar a Chango, un altre dels pilars de la rumba d’aquí. El seu Adivínalo és un clàssic atemporal del repertori de Gràcia. Endevinalles simples (llengua, etc…) sobre una base de breaks panoramitzats de bossa nova jazzística, molta guitarra i molt teclat embolcallant el nostre estimat Sam Mosketón. Arrenca el disc.

  A2. ¿QUE PASA? 4’28” 110 BPM
  coneguda com: ME NO POP I/ QUE PASA – KID CREOLE
  (Andy Hernández) COATI MUNDI 1980

  No ets deejay si no coneixes aquest single clàssic del disco llatí yankee. Jack es va enamorar del tema arran del clip de Coati Mundi –percuta dancer que acompanya a Kid Creole i les Coconuts- durant el qual balla across Washington Square (NYC) i ens regala aquesta versió spanglish agitanada amb sabor tumbao i unes guitarres africanes Santanesques. Un homenatge al soul salsero (diguin-li Salsoul) en clau achilifunk.

   

  A3. GUERRA 3’39” 115 BPM
  coneguda com: CANCIONES PARA PERDER UNA GUERRA
  (Lalo López / Chocadelia)

  Al Lalo li faltava un tema amb el que sentir-se còmode cantant en directe. Seva és la veu i la lírica filosòfica del tema. Vam rescatar el malditisme de Chocadelia i vam reformar el rock-progressiu i anartista en disco sabadabada amb rap del Rodrigo d’At Versaris trencant l’esquema per alegrar una cançó trista. Ajuntar mort i guerra en una lletra. Fracàs garantit. De lo millor del disc. Mai ho entendreu.

   

  A4. CHOTA 4’21” 78 BPM
  (Carlos Closa, Jack Tarradellas, Ramses Gallego)

  Una de nostra. Directament reggaeton rumbero amb theremin, guitarres wah wah i lletra obtusa del Txarly. L’atracament es converteix en un fracàs per culpa d’un conductor xivato. Sorpresa després del solo pervers del Lalo: arenga del copilot vocal de Jack Chakataga deixant anar escuma per la boca: joder, és El Coleta, màxim exponent del kinkyexploitation sound de Vallekas. Ens encanten les rotondes i els 124s!!!

  A5. CHURRI 1’44”
  (Jack Tarradellas, Alejandro Martinez)

  Fixa’t tu quina parida: descojonaíca per la meva elasticitat de xica. Sobre una base deconstruida del nostre repertori en directe, Jack s’inventa un tema. Ara només ens cal algú que el canti. Señor Garbanzo!! That’s our man a Valladolid. La nostra meitat favorita de las Diploide broda un disco-rap ben cantadet. Un altre trenca-pistes instantani!

  A6. PATO 5’00” 110 BPM
  (Jack Tarradellas, Mia Tarradellas)

  Tanquem la primera cara del disc amb un episodi musical per a infants. La filla del Jack, la Mia, amb poc més d’un anyet de vida comença la seva trajectòria musical. De casta le viene al galgo. No entenem el que diu, esperem que els nens sí que ho entenguin. La cantant més joves del planeta en vinil. I això què té d’achilifunk? És gitana. Mola. A tu amb un any i mig encara et queia la baba!

  B1. NERAI UCHI 2’24” 140 BPM
  coneguda com: SHARP SHOOTER – LINDA YAMAMOTO 1973
  (Yu Aku, Shunizi Tokura)

  Trasmutació del tema manga rock ié-ié japonès en quelcom de reggaeton lo-fi arrumbat amb palmas a supervelocitat. Cantat en japonès per les nostres homòlogues nipones Zukunasu Tiro / Zukunasu Sisters. E Nerai Uchi és una altra de les freakades que ens fa feliços, rics i famosos al Japó, on òbviament ens entenen molt millor que no pas aquí. Estava clar…

  B2. ¿ES AMOR? 4’11” 122 BPM
  coneguda com: IS THIS LOVE? – BOB MARLEY 1978
  (Robert Marley) adapt. MANZANITA 2004

  Revisió de la preciosa versió amb lletra adaptada que Manzanita va fer del hit clàssic de Bob Marley. Li hem canviat el patró rítmic a buleria ventilada sorda i invertida amb breaks atmosfèrics que fassegen d’esquena a la portentosa veu de Jonatan Ximenis, el prodigi vocal gitano de la nostra dècada. La suma fot tuf a chillouterio barato eivissenc. Cal recordar però que aquest Sound System va néixer a Las Dalias d’Eivissa, fet que justifica aquest so caspós balear.

  B3. SUPERFREAK 3’31” 135 BPM
  coneguda com: “SUPERFREAK”
  (R. James, A. Miller) RICK JAMES 1981

  Una altra versió vuitantera (i van quatre). Només ens ha faltat la cabra! Camela i l’horterisme digital vuitatentro niuyorkí de plexiglass es reuneixen en aquesta versió del clàssic de Rick James. L’autor de l’orgia és el nostre estimat Paco Mantecao, qui ja va participar als dos primers recopilatoris “Achilifunk” amb “Achilipú” i a “Más Achilifunk” amb “Ni más ni menos”. Aquesta vegada, sotmès a xantatge, l’hem tret de la cova i s’ha passat tres pobles!!! Un crack.

  B4. DESPERTADOR 3’14” 94 BPM
  (J. Erasmo Pamies) TERREMOTO 1972

  Dolores Vargas “La Terremoto” passada de voltes. Aquí ens hem proposat explorar els límits fuzz i vocordians del Sound System. En directe és el nostre tema més acid rock. La versió es transforma en un engendro passant a ser una deformació turmentada i aberrant del clàssic rumber. La veu filtrada és la de Jack Chaktaga traqueotomitzat.

  B5. O.R.N.I. 3’56” 115 BPM
  (Carlos Closa, Jack Tarradellas, Lalo López)

  La idea inicial d’aquest track era fer un tema Northern Soul. Se’ns va escapar de les mans quan el Jack va entendre malament les idees del Txarly. Quan li vam sumar una lletra que el Lalo havia escrit per un altre tema, es va embolicar la trocar definitivament. I a sobre l’hi vam fer cantar a la nostra estimada artista revelació Maria Cambray. Per rematar la feina li vam amputar estrofes. Així ha quedat… un despropòsit genial!!!

  B6. CAÑA 4’38” 112 BPM
  (Samuel García, Mikel Makala)

  Per tancar el disc hem reciclat un jazz funk groovy de Makala sobre el qual en Sam Mosketón improvitza lletra, rap, tornades, guitarres, teclats i tot allò que li ve en gana amb la complicitat de l’inefable Jack Chakataga. La cirereta del pastís per a la nostra rosquilla petrolífera!

GRUPS